C.M. GR-33

C.M. GR-33

jueves, 24 de mayo de 2012

VTF, VOLTA AL TERME DE FONDEGUILLA

Tornen les competicions aquest cap de setmana, i amb una clàssica, una de les bones, de les que no pot faltar en un bon currículum. Torne’m amb la Volta al Terme que es aon contarem amb la presència de la gent del C.M.GR33-TOTTRAIL

Amb el permís dels Amics de La Volta al Terme, anem a fer un poc d'història d’aquesta gran carrera que es disputa al terme d’Alfondeguilla.

La Volta al terme neix l’any 1982 darrere de la barra d’un pub, Francisco Salvador conegut per tots com a Paco el Xolí i Juan Landete proposen de pegar un dia la volta al terme, seguint les fites de "Coto de Caza" que delimiten el terme. En la primera edició van participar 6 atrevits: Paco Xolí, Juan Landete, Bartolo Valls, Vicente Font, Àngel Font i Manolo Villalba. Van decidir repetir-la l’any següent posant-li com a data fixa el darrer dissabte de maig. La Volta al terme va néixer com a prova d’aventura i al mateix temps d’orientació, ja que com hem dit es tractava de seguir les fites i no hi havia cap tipus d’avituallament. Amb més pena que gloria any darrere any s’anava celebrant aquesta prova, i dient més pena que glòria perquè molts dels que la feien a l’any següent no repetien, per lo precari de les sendes i la duresa del recorregut.
    L’any 2000 neix el Club de Muntanya Castro d'Alfondeguilla amb la finalitat d’organitzar la Volta  amb les mateixes condicions que la resta de curses. La VTF va anar agarrant fama, sobretot per la seua duresa i es coneguda fora de les nostres terres. Aberlado Valls guanya la prova 2 anys i deixa el rècord de la prova en 4:14. L’any 2006 se celebra el XXV aniversari i després el club Castro deixa d’organitzar-la.

Aixina en el 2007 neix el "Club amics de la volta al terme de Fondeguilla" amb l’únic objectiu d’organitzar la VTF i tractar de portar-la el més amunt possible. Organitzen amb molt d’èxit la XXVI edició amb una inscripció de  163 corredors. Per tal de donar-li més empenta, per a la XXVII edició conviden a participar a Raúl García Castán, a més a més acudeixen l’equip de Cuenca Buff Teva amb Mario Llorens, Javier Trigueros, Santi Garcia i Cesar Canales, Emili Sellés, Adolf Aguiló, Santiago Alvarruiz (guanyador de 3 edicions i rècord de la prova amb un temps de 4:05) etc.. fins arribar a la xifra rècord de 258 participants inscrits. L’èxit d’aquesta edició va ser total, tant en organització, participació, pressupost i número de col·laboradors i es va fulminar el rècord de la prova. Raúl va deixar el crono en 3:22:21 (42:39 minuts menys) 8 corredors van batre el record de Santi i 7 van baixar de la mítica barrera de les 4 hores. Paqui Chacón deixa el rècord femení en 5:14:21.
    Amb la idea inicial, per a l'edició del 2009 demanen el Campionat d'Espanya absolut de curses per muntanya individual i per seleccions autonòmiques, i veges per on els la concedeixen. La 28ena edició torna a ser un èxit i es superen totes les bones xifres del any anterior, rècord de pressupost, rècord de col·laboradors (120 persones) rècord femení de la prova Oihana Kortazar deixa el crono en 4:15:11 ( 59 minuts menys) i rècord d’inscripcions de la prova, 310 per al campionat i 150 per a la prova Open, en total 460 inscrits. Una mostra del gran nivell es que a pesar de la calor (recordem que es va canviar la data al 13 de juny) i més de 100 abandonaments, 26 corredors van baixar de les 4 hores.

Estem parlant d’una de les proves pioneres a nivell nacional en quant a curses per muntanya, que any rere any, ha crescut, tal volta no en quan a participació, però sí i en un grau exponencial prou elevat, en quant a qualitat tant en la participació en les seues edicions, com en el nivell organitzatiu que presenta.

La veritat que estem davant d'una gran prova, feta amb mans artesanals, per tot un poble, però representat per el Club AMICS DE LA VOLTA AL TERME i ben dirigit per Angel Font.

La Carrera

Es tracta d’una prova de 34km, dura, tècnica, el que tot amant de les carreres per muntanya desitja. Passant per punts “mítics” que tots els corredors de la contornà, diríem més, de la província, han sentit parlar…El mur, de saque directe a les 6 del matí, Penya Migdia, Aigualit, Penyalba, L’ereta i La Pitera, Coll roig, La nevera, Picaios, Marianet, Alt del senyor, Colom…Aiguamolls, rodeno, Coll del Garrut…..i si…Pipa, fan del perfil una dent de serra difícil de tragar. Tot açò per a fer un desnivell positiu acumulat de 2470 mts.

Recomanable 100%

Ací trobareu el perfil detallat.

Aquest any, evolucionant una vegada mes, els Amics de la Volta al Terme han preparat una cursa per a cadets i Juniors, en un recorregut alternatiu de 14 km i un desnivell positiu acumulat de 901.

També volem comentar el repte que farà el company del Club Amics de La Volta al Terme, Alejandro Galindo, que farà 3 voltes al terme Non Stop. Seran 94 kms. i un desnivell positiu apròximat de 7.300 mts.
Esperem que ho aconseguisca, i des del CM.GR33-TOTTRAIL, li enviem tots els ànims del món.

En aquesta edició, 4 dels nostres companys estaran en la partida, una vegada recuperats (jeje) de les seves últimes batalles, intentaran acometre de la millor manera posible esta carrera. L'equip, amb la capitania de la gran Xari Adrian, amb J.J.Rubio, David Mundina i David Prades defensaran els colors del GR33-TOTTRAIL. Dir que tots ells venen de disputar tant la CSP115 en el cas de Xari (guanyadora de la CSP115) i David M. com la MiM, en el cas de J.J. i David P.

Fonts : Club Amics Volta al Terme de Fondeguilla.