C.M. GR-33

C.M. GR-33

martes, 13 de enero de 2015

GR10 XTREM

El passat dissabte, 10 de gener, va tindre lloc la prova d'ultra resistència GR10-Xtrem, una cursa de 93 kilòmetres amb un desnivell positiu de 3.800 metres i 3.000m negatius. L'eixida va tindre lloc en la localitat valenciana de Puçol i ubicant la meta en la Pobleta de Andilla, seguint les marques del GR10. El temps màxim que l'organització donava als corredors per cobrir la distància era de 18 hores.

Els nostres representants en la cursa, i que participaven en la modalitat de parelles, eren els grans ultres Paco Sáez i Vicent Peris, ja experts en aquesta prova, aconseguint grans resultats en edicions anteriors.

Una de les adversitats amb les que es van tindre que afrontar els corredors, va ser les altes temperatures atípiques de l'època de l'any en que ens trobem ja que no va ser gens usual que un 10 de gener, en ple hivern s'enfrontaren a temperatures superiors als 20ºC.

Els nostres amics, Vicent i Paco, van eixir amb molt de cap, passant pel kilòmetre quasi 50 (Gàtova, en una 10-12ª posició i controlant el ritme, perquè a partir d'ahí començava la cursa i la duressa, tant per acumulació de kilòmetres com per la pujada de temperatures, conforme avançaven les hores. Van aplegar a Gàtova amb un temps de 5 hores i 11' aproximadament i la cara que feien era BONA, MOLT BONA!!!
El següent pas on els vam poder vore era Montmayor, a 2 kilòmetres per a l'avituallament, els veiem vindre en 5ª i 6ª posició, però patint per falta d'aigua... feia molta calor, el sol els apretava molt i d'un avituallament a l'altre els va faltar aigua, la qual cosa li passaria factura al nostre amic Vicent, que en la camiseta ja se li podia vore eixa deshidratació!!!
Kilòmetre 80, Sacañet, arriben sobre les 14:00h de migdia... i la deshidratació continua en el cos. Recuperen algo de forces, s'hidraten bé, i a continuar xino-xano fins l'altre punt... Canales (km 86).

Tan sols eren 6 kilòmetres, però ja es noten els kilòmetres a les cames i la calor continua. Aquesta parada, més breu, l'aprofiten per continuar hidratant-se i recuperant forces. Ixen de l'avituallament per afrontar els últims 10 kilòmetres de la prova i intentar mantindre posicions i inclús si poden retallar als corredors de davant, ja que al 4t no el porten massa lluny.
Sobre les 17:15h de la vesprada, els nostres corredors apareixen a 100m de la línia de meta, a tant sols 2' i poc per darrere del 4t classificat. Creuen la meta amb un temps de 11h15'35" classificant-se en cinquena i sisena posició absoluta i com a campions per parelles.
Una vegada més els nostres amics ens demostren que lo important era donar-se el suport necessari un a l'altre i lluitar en parella des de l'inici fins el final ajudant-se en tot el que l'altre puga necessitar.
ENHORABONA!!!! I A CONTINUAR SENT L'EXEMPLE PER A TOTS NOSALTRES!!!