C.M. GR-33

C.M. GR-33

miércoles, 12 de diciembre de 2012

III CARRERA SIERRA DE CHIVA


Moltes són les carreres viscudes des de dins, com a corredors, i en el meu cas, poques les que fins ara, havia viscut des de l'altra part, acompanyant i seguint una gran corredora com és Xari Adrián.

"Silvia, m'acompanyaràs a la Carrera de Chiva?... Clar, per que no!!!"

Així va començar el que anaven a ser dos dies de convivència, cursa, entrenament, rises, xerrades...

Xari anava convidada per l'organització per a participar en la III Carrera per Muntanya Serra de Chiva. Pel moment de la temporada en què es troba la nostra amiga, es va plantejar la cursa com un llarg entrenament, i sent ella la més conscient de tots del punt on es troba, va eixir sense intentar buscar cap altre objectiu que no anara d'acord al moment puntual que es troba dels seus entrenaments. Sobra dir, que la seua temporada 2012 la té molt més que superada amb Matrícula d'Honor.

Divendres per la vesprada va tindre lloc la xerrada informativa on Xari formava part dels convidats a la taula. Puc assegurar que estava més nerviosa pel moment en què havia de parlar en públic que per la pròpia carrera.

Xari rep un ram de flors en finalitzar la xerrada!!
Allí ens vam trobar en David Mundina acompanyat de Sonia Escuriola que aquesta també participava de la cursa i David seria el meu company d'entrenament i seguiment de la cursa d'aquestes dos grans corredores.

Si tenia una teoria muntada del que un esportista havia de sopar el dia abans d'una cursa i el desdejuni d'un corredor... Xari em va desmuntar totalment aquesta teoria. El plat de pasta del sopar va ser substituit per un bocata de pernil dolç i formatge i el desdejuni per parell de galletes amb suc. 

Xari agafant forces per a la cursa!!
El desdejuni d'una campiona!!




















DIA DE LA CURSA

Ja a punt per començar la cursa i Xari preparada amb el seu millor somriure i fixeu-vos bé... perquè eixe somriure no el perd en cap moment de la cursa.

Xari... sempre amb un gran somriure!!

Junt a ella grans corredores com Sonia Escuriola, que després faria una molt bona cursa, patint però com sempre lluitant... i Carmen Montoliu, que per mala sort va sofrir una caiguda i va haver de retirar-se. Des d'ací li donem ànims i li desitgem una pronta recuperació a aquesta valenta corredora!!

Xari, Sonia i Carmen abans de la sortida!
"Jo diria que és per ací... estic segur!!"


Comença la cursa, i comencem el seguiment d'aquestes grans corredores. El nostre primer objectiu era aplegar al segon avituallament, km 14'6. David, en mapa a les mans pareix controlar la situació i ens fa creure que s'orienta perfectament i saber on anem, però només ho pareix... perquè després de girar unes quantes vegades, i anar per una pista de cabres amb el cotxe, apleguem al km 17 més o menys. 

La malesa ja estava feta, així que decidim baixar corrent fins l'avituallament per si les nostres corredores necessitaven alguna cosa. Abans d'arribar al control, comencem a creuar-nos amb els primers corredors, encapçalats per Santi Garcia. 

Un poc abans del control ens creuem amb Xari que va a la marxa, controlant ritme i xarrant amb els companys de cursa.




Xari no deixa de parlar en uns i altres durant la cursa!!

Mentre esperem a Sonia, en aquest avituallament hi ha un grup que anima molt a cada corredor que passa. En aquest video podeu vore la marxa que portaven...




El següent objectiu va ser arribar al km 23'5 i des d'ahí vam començar el nostre entrenament. Xari ja havia passat per eixe punt, i en quant anàvem a començar va arribar Sonia, un poc tocada d'ànims i amb dolor de peu. La vam animar i com és molt lluitadora, va seguir endavant!!


Allà davant... un puntet que es veu... David!!












Després de valorar la direcció cap on entrenar, decidim anar en contra carrera per trobar-nos de cara amb els corredors, i amb la nostra campiona Xari. Comencem des del km 40 fent una pujada per senda, on David em porta ofegada, em costa molt seguir-lo... què fort està!!!


Abans d'arribar al final de la senda, ens trobem amb Santi García que va en primera posició i a més de tres minuts de diferència del segon i més de 10 minuts del tercer. Baixa molt bé i a un ritme espectacular! L'animem i seguim endavant per aplegar al punt més alt, on esperaríem a Xari, i patiríem un poc de fred.


No està jugant a l'escondite... es que feia molt de vent!!


Santi Garcia, guanyador i tot un campió!!

Quan veiem que Xari està començant la pujada que portarà fins on estem nosaltres esperant-la... David mort de fred, decideix seguir en contra carrera per buscar a Sonia i donar-li els ànims que segur necessitava i bé li anirien. Jo decidisc baixar en Xari, i acompanyar-la uns 4 o 5 km.
Xari, al km 35 amb el mateix somriure que en l'eixida!
(Video de la baixada)



Després del km 41, Xari continua la seua marxa, i jo decidisc anar a buscar el km 50 on la voria passar per última vegada, abans de meta... i poder comprobar que seguia igual de bé. Inclús va ser en eixe punt on em va dir que ahí, quan portava 50 km a les cames, començava a tindre millors sensacions... I és que aquesta campiona, sabem molt bé que quan més quilòmetres, més bé es va trobant.

Km.50... i segueix disfrutant!!
Ara, només ens faltava retrobar-nos amb David, al qual havíem deixat mig abandonat en el km. 41 i anar a meta a esperar l'arribada dels nostres.

Amb un temps de 7h i 15' la nostra ultra corredora, entra en meta en segona posició absoluta, i amb eixe gran somriure! Un gran entrenament el que va fer en el punt de temporada en què es troba. Açò és l'inici d'un gran recorregut que a la nostra amiga li queda per davant, i que de ben segur, tornarà a fer una gran temporada en cada objectiu que se plantege!! La nostra amiga Sonia, després de lluitar contra els seus propis ànims, motivació i mal de peu, va entrar en meta en cinquena posició! Enhorabona a les dos!!

Entrada de Xari a meta amb alegria!! Enhorabona!!!
Recuperació tras l'esforç!!



Pernil de master femenina??? 
ENHORABONA CAMPIONA... i... si ja eres tota una campiona esportivament parlant més ho eres com a persona... !!

CLASSIFICACIÓ

No hay comentarios:

Publicar un comentario